Casa Deli on vuonna 2013 perustettu suomalainen yritys, joka tuo maahan laadukkaita konditoriatuotteita kahviloihin, ravintoloihin ja päivittäistavarakauppoihin. Valikoimaan kuuluu runsain määrin makeita ja suolaisia konditoriatuotteita.

Mies Casa Delin takana on espanjalainen Rafael Ladrón de Guevara, joka saapui Helsinkiin talouskriisin runtelemasta Espanjasta tavoitteenaan luoda uusi elämä ja ura Suomessa.

”Ymmärsin, että mikäli haluan menestyä ja luoda mieleiseni uran, minun on lähdettävä Espanjasta. Vaikka minulla oli sikäläinen maisterin tutkinto, olin motivoituneempi tulemaan Suomeen ja aloittamaan tyhjästä kuin jäämään kotimaahani”, Rafael muistelee.

Liikunta- ja terveysalan yliopistotutkinnon suorittanut mies näki Suomessa potentiaalia, sillä tiesi ihmisten olevan täällä kiinnostuneita liikunnasta, ravinnosta ja hyvinvoinnista. Tuolloin hän ei vielä arvannut päätyvänsä luotsaamaan konditoria-alan yritystä.

“Heti ensimmäisenä päivänä onnistuin hankkimaan neljä uutta asiakasta”

Ensimmäiset kuusi kuukautta Suomessa kuluivat töitä etsien ja satunnaisia keikkahommia paiskien. Lopulta espanjalaisten perustama, Casa Delin ensimmäinen versio toivotti Rafaelin tervetulleeksi myyntitiimiinsä.

Otin työn innolla vastaan, sillä olin energinen ja motivoitunut tekemään työtä. Nautin mielettömästi myyntityöstä ja ihmisten kohtaamisesta”, Rafael kertoo.

Myyntityössä mies pääsi hyödyntämään sosiaalisuuttaan ja ihmisläheisyyttään.

”Heti ensimmäisenä päivänä onnistuin hankkimaan neljä uutta asiakasta, vaikka en tiennyt mitään leipomoalasta tai siitä, mitkä tuotteet sopisivat suomalaisiin kauppoihin.”

“Minulle Suomi on lämmin”

Yritys kasvoi Rafaelin ahkeran myyntityön ansiosta ja pian Rafaelin osuus myynnistä oli peräti 80-90 prosenttia. Rafaelista tehtiin myyntijohtaja, ja yritykseen palkattiin lisää myyjiä.

Muutama vuosi sitten Rafaelille tarjottiin osakkuutta, ja hän lähtikin mukaan aluksi pienellä osuudella. Pian Rafaelillle tarjottiin jo mahdollisuutta ostaa koko yritys. Samaan aikaan mies sai yhteydenoton sijoittajilta, jotka halusivat lähteä mukaan Casa Deliin. Nykyisin Rafael itse omistaa 80 prosenttia ja sijoittajat 20 prosenttia yrityksestä.

Rafael kokee menestyneensä myyntityössä ja yrittäjänä, koska hän nauttii päivittäisistä kohtaamisista ihmisten kanssa.

”Saan toteuttaa ihmisten tarpeita ja toiveita ja pääsen tutustumaan erilaisiin ihmisiin”, mies summaa.

Suomalaisten asiakkaiden kanssa asioimisesta Rafael nauttii toden teolla.